среда, 27. мај 2015.

Милош Лучић – ђак генерације

Милош Лучић је матурант Центра средњих школа који је понио титулу ученика генерације 2014/2015. школске године. Избор за ученика генерације био је круна његових школских постигнућа. Поред тога што је одличан ђак, успјешан на школским такмичењима, члан новинарске и Connecting Classrooms секције он се успјешно бави сликањем и глумом.
Током четири године школовања у нашој школи учествовао је на многим такмичењима из општеобразовних и стручних предмета. Освојио је прво мјесто на школском такмичењу из математике, а његова екипа из демократије и људских права је побиједила и на регионалном нивоу. Освојио је и запажено друго мјесто на школским такмичењима из српског језика, информатике, енглеског језика и историје.
Његов глумачки таленат такође је примјећен и награђен на позоришним фестивалима. Титулу најбољег глумца однио је на Фестивалу фестивала у Требињу, а прегршт награда добио је на 13. Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва у Коњицу: 2. награда за представу „Опроштај“, награда за свеукупно ауторско остварење, награда за најбољег глумца, сценски покрет и избор музике.

Као и на школске успјехе он је тренутно најпоноснији на представу „Опроштај“која је прво његово ауторско дјело, а које је радио заједно са пријатељицом Тијаном Ђерић. „Опроштај“ је дуодрама за коју су текст писали Милош и Тијана, а они су радили и режију, адаптацију,избор музике, сценографију и све оно што је за једну представу потребно. О искуству у самосталном раду Милош каже: „Научили смо се борити за своју идеју, за умјетност. Показали смо да се представа уз велики труд и страст може урадити и без новчаних средстава“. А да се труд исплати показала је пуна сала Културног центра у Требињу гдје је 31. марта премијерно одиграна ова дуодрама.
Милош и Тијана су кроз глуму и плес испричали причу о двоје младих људи и њиховој љубави која се рађа из стицаја околности, развија се полако и јача док не буде крунисана браком и прекинута болешћу и смрћу. Ову причу Тијана и Милош су учинили посебном спајајући глуму са плесом. Гдје ријечи нису биле довољне да искажу осјећања плесна тачка је употпунила доживљај.
На крају можемо рећи да је најбољи ђак у овој генерацији матураната заиста свестрано надарен млад човјек пред којим је сигурно свијетла стваралачка будућност.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly