среда, 27. мај 2015.

Фестивал средњошколског кратког филма

аутор:Јована Ераковић
British Council у БиХ, у сарадњи са Средњом школом примјењених умјетности из Сарајева и Сарајево филм фестивалом,а уз подршку Microsofta БиХ, је покренуо први Фестивал средњошколског филма „Швенк“. Међу 110 пријављених филмова на тему „Протеклих 100 година “ које су снимили средњошколци из цијеле БиХ био је и филм нашег ученика Марка Бркића, „Љетописи са станице Ћиро“. Овај филм изабран је међу 15 филмова који су приказани на Фестивалу средњошколског кратког филма, у кину Meeting Point, 25. априла 2015. године.

„Љетописи са станице Ћиро“ је љубавна прича али и путовање кроз историју,у прошлост, када је воз Ћиро обиљежио животе многих људи. За протагонисту филма, дједа Мишу, Ћиро означава неко срећније и далеко вријеме али и највећу тугу, одлазак вољене особе, Ане. У креирању филма учествовали су уз Марка и његов ментор, професорица Јадранка Мишић и ученици Лазар Радан, Никола Укропина, Ивана Грубач, Ана Дутина, Данијела Брајић, Јована Ераковић и Тамара Михојевић.Током продукције филмова свим младим ауторима помоћ је пружио филмски стручњак Мирза Ајнаџић.
О најбољим филмовима одлучивао је трочлани жири Фестивала, познати режисери Срђан Вулетић и Пјер Жалица, те Асја Макаревић, Talent Campus менаџерка.

Филм погледајте овде:


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly