среда, 15. март 2017.

Такмичење из демократије и људских права

 Пише:Дајана Лојпур
Дана 15. марта одржано је школско такмичење из демократије и људских права, на коме су ученици трећих разреда указали на актуелне теме у заједници. Занимљивим презентацијама и плакатима указали су на важност активног укључења у демократско  друштво, и доказали да могу  допринијети унапријеђењу заједнице и заједничког добра.    
Стручну комисију чинили су професор, Дејан Шкриван,  и професорице, Жана Видаковић и Радмила Јанковић.  Ментор  свим екипама била  је професорица, Соња Милишић, која је ученике припремала да кроз примјену  стечених знања и вјештина проналазе рјешења за проблеме, с циљем заштите људских права, околине, и остварења економског и социјалног просперитета земље. 
Ученици III1  су као актуелну тему у друштву изабрали „ Лабилност младих“,  IIIЖивот  у виртуелном свијету“ . и  III3 Донорство органа“.  Испитивали су постојеће и алтернативне мјере и пронашли рјешења  проблема који се тичу свих нас.   
Побједничка екипа, III3
         Свака екипа је имала 16 минута за представљање  проблема , алтернативних мјера, политике разреда и плана акције. Треће мјесто заузела је екипа III2  ,  друго   III1, ,  а највише бодова освојила је екипа медицинске  школе , III3.  одјељења , коју су чиниле ученице : Дајана Лојпур, Миа Јанковић,  Јелена Миладиновић, Јована Милошевић, Ивана Буквић, Николина Пухало, Марија Миленић и Сара Круљ. Оне су указале на хуман чин спашавања људских живота и важнију добродјелатност ,  у  односу на неостварену добронамјерност. Тиме су се пласирале на општинско такмичење  у конкуренцији са Гимназијом „ Јован Дучић“ и Техничком школом.

Екипа III1

Екипа III2





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly