субота, 10. децембар 2016.

X Конференција мРЕСУРС-а

пише: Ања Грубачић

 У периоду од 1. до 4. новембра одржана је X Конференција  мРЕСУРС-а (мрежаСавјета ученика Републике Српске). Циљ мРЕСУРС-а је умрежавање свих средњошколаца и побољшање њиховог положаја, подстицање волонтеризма и активизма младих.
X Конференција  одржана је у Бардачи гдје су представници свих средњих школа активно учествовали у радионицама, расправљали о свакодневним проблемима, тражили најефикаснија рјешења те правили план рада за школску 2016/2017. гогину. Као предсједник Савјета ученика наше школе имала сам част али и велику одговорност да нашу школу представим у што бољем свјетлу. 
Осим што сам упознала многе дивне људе, са ове конференције дошла сам искуснија, спремнија и мотивисана на рад на унапређењу наше школе. Ово је био мој први одлазак у Бардачу одакле носим лијепе утиске. Пут је био дуг, читавих 13 сати јер смо пропутовали готово цијелу Републику Српску, скупљајући све учеснике Конференције. Стигли смо навече те је услиједило распоређивање у собе и вечера.  Сутрадан смо подијељени по регијама у групе учествовали у радионицама чији су водитељи били Харис Лето и Јовица Бркић.
Вративши се у Требиње, препуна нових идеја, своје искуство и планове подијелила сам са члановима Савјета. Први састанак нашег Савјета након Конференције одржан је 10. новембра након чега су услиједиле активности попут обиљежавање Међународног дана средњошколаца и припремање за Међународни дан волонтера и акцију Један слаткиш-једно дијете.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly