субота, 21. мај 2016.

МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Пише:Теа Радановић
Спорт представља важан сегмент одрастања, васпитања и психофизичког развоја омладине. Мале олимпијске игре Републике Српске и ове године су окупиле основце и средњошколце свих регија да спортским такмичењима промовишу спорт као важан дио у животу младих. И ученици наше школе су на овом такмичењу показали своје вјештине у кошарци, фудбалу, рукомету,одбојци и атлетским дисциплинама.

Кошарка

 Прва седмица марта отпочела је кошаркашким дуелима требињских средњих школа. За екипу наше школе играли су: Јовица Игњатић, Миле Милановић, Александар Стевановић, Огњен Андрић, Филип Дамјанац и Јово Сарић. Крајњи пласман наше екипе након одиграних утакмица са екипама ЈУ Гимназија „Јован Дучић“ и ЈУ „Техничка школа“ био је освојено 2. мјесто.
И наше кошаркашице су одмјериле своје снаге са женском кошаркашком екипом ЈУ Гимназија „Јован Дучић“. За нашу школу су играле: Наташа Видачић, Зорица Гудељ, Маја Амбулија, Сара Милановић и Милијана Џомбета и освојиле 2. мјесто.

Мали фудбал

Мали фудбал
 И ове године ЈУ „Центар средњих школа“ имао је успјешне екипе у малом фудбалу. Мушку екипу су чинили: Дарко Милојевић, Лука Томашевић, СтрахињаРаилић, Сава Супић, Никола Ђерисило и Срђан Томашевић. Наши момци су остварили убједљиву побједу над екипом ЈУ Гимназија „Јован Дучић“ резултатом 5:1, док је екипа ЈУ „Техничка школа“ савладана са 3:2. Ова побједа одвела их је регионално такмичење у Билећу. На овом такмичење биле су пријављене три екипе. Након одигране три утакмице наша екипа је освојила 2. мјесто. Најбољи голман такмичења је био Срђан Томашевић.
Да фудбал није само мушки спорт свједоче резултати наших играчица. За ЈУ „Центар средњих школа“ на општинском такмичењу заиграле су: Ана Миладиновић, Николија Брборић, Анастасија Руњевац, Николина Амбулија, Дарија Боро, Марија Валентић и Катарина Јефтовић. Одиграле су одличну утакмицу против екипе ЈУ Гимназија „Јован Дучић“ савладавши их резултатом 3:1. Овом побједом оствариле су пласман на регионално такмичење које је одржано у Билећи.  На регионално такмичење у малом фудбалу у женској конкуренцији биле су пријављене три екипе. Након одиграних утакмица поредак екипа био је сљедећи: 1. мјесто ЈУ СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко; 2. мјесто ЈУ СШЦ „Голуб Куреш“ Билећа; 3. мјесто ЈУ „Центар средњих школа“ Требиње.

Рукомет

Женска рукометна екипа
 Рукомет је спорт у коме су наши ученици увијек остваривали запажене резултате. Ове године мушку рукометну екипу наше школе чинили су Игор Росандић, Бојан Гудељ, Стефан Пљеваљчић, Андреј Гугољ, Ђорђе Шиповац, Мирослав Атељевић, Сергеј Тасовац. Побједом над екипом ЈУ „Техничка школа“ резултатом 17:16 наша екипа је остварила пласман на даљи ток такмичења. ЈУ СШЦ „Алеркса Шантић“ из Невесиња била је домаћин регионалног такмичења на коме је наша екипа освојила 3. мјесто, али је за најбољег стријелца проглашен наш ученик Ђорђе Шегрт.
Женску рукометну екипу наше школе чиниле су: Нина Вукановић, Мирела Јегдић, Јована Перотић, Јована Јанковић, Ана Гаћина, Ана Црногорац, Анђела Анђушић, Александра Вуковић и Анђела Правица. Ова екипа пласирала се на регионално такмичење које се одржавало у Невесињу. У женској конкуренцији биле су пријављене двије екипе па је одиграна само једна утакмица која је одлучила о регионалном побједнику, екипи наше школе која је савладала противничку екипу резултатом 26:6. За најбољег стријелца проглашена је Мирела Јегдић, за најбољег голмана Анђела Правица, а за најбољег голмана Јована Перотић.

Одбојка

На општинском такмичењу у одбојци, у мушкој конкуренцији нашу школу су представљали Ђорђе Радовановић, Данило Дабић, Ђорђије Јанковић, Лазар Петровић, Бојан Гудељ и Срђан Томашевић. Ова екипа освојила је 2. мјесто.
У женској конкуренцији нашу школу су представљале: Николина Пухало, Тијана Чичковић, Зорана Чичковић, Исидора Чуквас, Николина Амбулија и Николина Нинковић. Савладале су екипу ЈУ Гимназије „Јован Дучић“ и тако освојиле прво мјесто и пласман на регионално такмичење.

Атлетика

 Регионално такмичење основних и средњих школа у атлетици одржано је 21. априла 2016. године у Требињу, на стадиону „Полице“. Домаћин такмичења било је Удружење педагога физичке културе Требиње.
Ученици наше школе остварии су запажене резултате:
Мирослав Атељевић – 3. мјесто у скоку у даљ за ученике
Николина Амбулија – 3. мјесто у трци на100 м за ученице
Сара Милановић – 2. мјесто у скоку у даљза ученице
Ментори нашим екипама и уеницима били су професори физичке културе Раденко Пешко и Петар Чоловић.
Мирослав Атељевић

Атлетика

Ђорђо Шегрт, најбољи стријелац у рукомету

Јована Перотић, најболја играчица у рукомету

Мали фудбал, Регионално такмичење

Мушка рукометна екипа


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly