уторак, 24. мај 2016.

ИЗЛЕТ У БОКУ КОТОРСКУ

Пише: Ивана Грубач

У Котору
Дана 22. априла 2016.године ученици трећих разреда су пошли на излет у пратњи својих професора. Прије поласка нам је директор пожелио срећан пут и лијеп провод. На путу ка нашем првом стајалишту – Котору, уживали смо у доброј атмосфери у аутобусу, и занимљивим причама професорице Миланке Самарџић и професора Дејана Шкривана. Након краће вожње стигли смо у Котор, гдје смо обишли стари град и у њему православну цркву Св. Николе.
Котор нас је очарао својом медитеранском љепотом па нас и не чуди да је његов Стари град са луком под заштитом УНЕСКО-а као свјетска културна баштина.
Такође смо уживали гледајући луку са бродовима различитих величина и боја.  Из Котора смо наставили пут према Будви. Вријеме у аутобусу смо провели у пјесми и разговору. Када смо стигли у Будву прва дестинација је била Јадрански сајам. То је био 25. Међународни сајам туризма, опреме за хотелијерство и угоститељство и 42. Сајам хране.  Имали смо прилику упознати туристичке понуде агенција, туристичких објеката, програме туроператора и превозника те разноврсан асортиман произвођача и продаваца опреме за хотелијерство и угоститељство и сл. Након тога смо имали вријеме за обилазак Будве и њених љепота и знаменитости. Будва плијени спојем строг и новог. Дух Старог града који је основан још прије 2500 година и био под влашћу многих великих сила кроз вијекове примамљив је за посјетиоце па смо и ми уживали обилазећи га. Красе га четири цркве: Свете Тројице, Светог Саве Освећеног, Светог Ивана и Свете Богородице. Будва је позната и по Словенској плажи дугој 1600 м која нам је пружила први овогодишњи морски угођај.У повратку смо посјетили Порто Монтенегро, прелијепу тиватску марину, једну од најљепших на Јадрану. Можда је управо ова прелијепа панорама била права посљедња слика овог дана коју ћемо у свом сјећању носити кући. Повратак у Требиње донио нам је онај диван осјећај дома. Свуда пођи, кући дођи!

Порто Монтенегро
На Сајму
Улицама Будве

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly