четвртак, 19. мај 2016.

Ноћ у музеју - Ноћ науке и активизма

Пише: Лазар Радан

Поводом 20 година CIVITAS школских програма грађанског образовања у БиХ, у сарадњи са Амбасадом САД-а у БиХ, Земаљским музејом БиХ и Оринтолошким друштвом „Наше птице“, организована је прва Ноћ у музеју – Ноћ науке и активизма. У овом програму је учествовало 257 ученика и наставника из 47 школа и 26 општина из цијеле БиХ.
Из наше школе у овом програму учествовале су ученице III3 одјељења Данијела Дука, Светлана Батинић, Тамара Липовац и Ана Гаћина у пратњи професорице Жане Видаковић.
Ноћ у музеју представљала је едукативно-истраживачки програм за дјецу и младе и основни је елемент музејске педагогије. Ученици су током овог програма имали разичите активности: ноћно посматрање птица, археолошко ископавање, ткање, израда макета куће сојенице, дјечије друтвене игре. Радионице Шуме, Бескичмењаци, Археологија – античка БиХ, насљеђе Латина употпуниле су ову ноћ.

Учешће у програму Ноћ у музеју нашим ученицама је пружило јединствен доживљај споја формалног образовања и искуственог учења који је примјењив у свим научним подручјима.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly