среда, 20. мај 2015.

Звијезде 12. Сајма омладинских предузећа





аутор: Ивана Грубач
У Сарајеву је 21. априла 2015. године одржан 12. Сајам омладинског предузетништва који су организовали Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и норвешки BIP (Business innovation programs).

На сајму који је такмичарског карактера учествовало је 12 средњих школа, из Калесије, Маглаја, Пала, Сребренице, Сребреника, Требиња, Завидовића, Жепча, Лукавца, Зворника, Градачца и Усоре са 82 компанија и око 450 ученика. Ученичка предузећа су се такмичила у три дисциплине: најбољи штанд и лого, најбољи пословни план и најбољи производ или услуга.
Наши ученици и њихови ментори су и овај пут показали да су њихове идеје вриједне пажње, а услиједиле су и заслужене награде. Наша школа се на овогодишњем Сајму представили са 4 предузећа која су функционисала као један тим. Предузеће “Anti boc boc” проглашено је за најбоље предузеће у свим категоријама (најбољи бизнис план, најбољи штанд и лого и најбољи производ). На своју иновативну рукавицу за брање љековитог биља поносне су ученице Теодора Вукасовић, Жељка Кнежевић, Аница Бурани, Милица Ђукић и Александра Вуковић. Ментор ове екипе је професорица Сађана Скочајић која иза себе има већ много учешћа на сајмовима омладинског предузетништва и нараштаје младих чије је идеје знала препознати, подржати и често преточити у побједу . Други награђени тим наше школе је предузеће „Bred & pita“, а освојена је друга награда у категорији најбољи производ. Екипу која је на Сајму представила радну даску за кухињу и вишенамјенску оклагију чине: Радован Уљаревић, Маја Спаић,Јована Рикало, Милица Мумало, Ирина Милошевић и Николина Мучибабић. Ментор ове успјешне екипе је професорица Весна Нинковић.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly